Schietsport

“Huuh, doe jij aan schieten?” De meeste sportschutters hebben deze reaktie wel eens gehoord als zij vertelden over hun hobby. Schieten als sport is wat onderbelicht in Nederland. Je hoort er weinig over en het wordt vaak beschouwd als vreemd of eng. En dat terwijl hier toch meer dan 40.000 heel normale mensen met veel enthousiasme de schietsport beoefenen.

Maar wat is er dan zo leuk aan schieten? Net als bij elke andere sport is dat heel persoonlijk. Wat is er bijvoorbeeld zo leuk aan voetbal of aan volleybal?

Schieten draait om een combinatie van concentratie, precisie en rust. De roos van de schietkaart raken is moeilijker dan je misschien denkt. En ook (of juist) voor schieten geldt: wat je op tv en in films ziet heeft weinig relatie met de werkelijkheid.

Net als elke andere sport kun je recreatief schieten of wedstrijden doen. Er zijn veel verschillende wedstrijddisciplines binnen de schietsport, elk met hun specifieke regels en kenmerken. De kans is groot dat er een bijzit die jou aanspreekt.