Kennismaken met de schietsport

Wil je weten of de schietsport iets voor jou is? Stuur een mailtje naar info@svtarget.nl en maak een afspraak voor een rondleiding op onze vereniging met uitleg over de schietsport.

Mocht je na de rondleiding interesse hebben om lid te worden, dan maken we een afspraak om met een instructeur een introductieles te volgen.

De introductieles kan alleen op afspraak en met maximaal twee personen tegelijk. Het kost € 15,- per persoon inclusief munitie, kaarten en begeleiding door een van onze instructeurs. Neem een geldig legitimatiebewijs mee en gebruik voor het schieten geen alcohol en dergelijke. Wij hebben geen pin-apparaat.

De introductieles is bedoeld voor mensen die serieus geïnteresseerd zijn in het beoefenen van de schietsport in verenigingsverband. Voor ‘gewoon een keertje schieten’, groepsactiviteiten, bedrijfsuitjes of vrijgezellenfeesten kun je terecht bij een commercieel schietsportcentrum.

Lidmaatschap

Het lidmaatschap van SV Target bedraagt € 177,- per jaar plus eenmalig € 15,- inschrijfkosten. Daarvoor kun je op maandag- en op vrijdagavond komen schieten.

Het lidmaatschap loopt van januari tot en met december. Als je gedurende het jaar lid wordt, betaal je alleen voor de resterende maanden. Ben je eenmaal lid, dan betaal je alleen nog voor de munitie en de schietkaarten die je gebruikt.

Alle sportschutters zijn tevens verplicht lid van onze sportbond, de Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie (KNSA). De kosten hiervoor zijn € 42,50 per jaar en eenmalig € 35,- entreegeld. De inschrijving bij de KNSA loopt altijd via de vereniging.

Voor het lidmaatschap van een schietvereniging is een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) vereist. Je krijgt daarvoor een aanvraagformulier van ons. De VOG vraag je aan bij je gemeente of stadsdeel. Zonder VOG kun je geen lid worden.

De vereniging wordt gerund door vrijwilligers. Ieder lid zal 1 à 2 wel keer per jaar worden ingeroosterd als baancommandant.

Instructie

Veiligheid staat voorop, zeker in de schietsport! Daarom krijg je eerst een aantal weken instructie, waarbij je vorderingen worden bijgehouden in een logboek. Je leert de techniek van het schieten, maar vooral ook hoe je veilig met de wapens omgaat, zonder jezelf en je medeschutters in gevaar te brengen. Pas als de instructeurs hun goedkeuring geven mag je zelfstandig de baan op.